Capital.ba

Dinar nastavlja pad za 0,1 odsto, kurs 121,1296

26.11.2015. / 20:37

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će sutra nastaviti da slabi prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 121,1296 dinara za jedan evro, saopšteno je iz Narodne banke Srbije (NBS).

Nacionalna valuta će prema zajedničkoj valuti evrozone vrijediti 0,7 odsto manje nego prije mjesec dana, i 0,7 odsto manje nego godinu dana ranije.

Indikativni kurs dinara danas je mirovao prema dolaru na nivou od 114,0258 dinara za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je na mjesečnom nivou slabiji 4,7 odsto, a na godišnjem 15,6 odsto.

Najniža vrijednost dinara prema evru ove godine bila je 29. januara, 123,57 dinara, a najviša je bila 1. oktobra, 119,7162 dinara.

Od početka godine NBS je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 140 miliona evra i kupila 940 miliona evra, kako bi spriječila prekomjerne dnevne oscilacije kursa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!