ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Dinar jača, kurs 123,539

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar je prema evru ojačao za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 123,5398 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je prema evru jači za 0,3 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,5 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,4 odsto na 114,7393 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego prije mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,2 procenta.

NBS je prodala od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu 345 miliona evra kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Najniža vrijednost dinara prema evru u ovoj godini, zabilježena je 3. i 13. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrijednost registrovana 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+