ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Dinar blago jača u ponedeljak

Objavljeno u PRIVREDA

BEOGRAD, Dinar će u ponedjeljak, 14. avgusta ojačati 0,1 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji devizni kurs biće 119,6677 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrijednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). 

Evro je u petak košta 119,8180 dinara.

Dinar će prema evru biti za 3,1 odsto jači nego prije godinu dana, za 0,4 odsto jači nego prije mjesec dana, a 3,2 odsto jači nego na početku ove godine.

Ove godine dinar je bio najslabiji 3. februara, kada je evro koštao 124,0147 dinara, a najjači 4. avgusta kada je kurs bio 119,7070 dinara za evro.

Da bi ublažila dnevne promjene kursa, NBS je ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom 745 miliona evra. Vesti.online

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+