ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Dinar bez promjene

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar je zadržao približno istu vrijednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 119,3925 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar je jači prema evru za 1,0 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 3,3 procenta.

Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,4 posto.Indikativni kurs dinara prema dolaruojačao je za 0,3 odsto na 101,2745 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,4 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,0 procenata.

Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 15,7 posto.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 845 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Domaća valuta je najvišu vrijednost prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini dostigla 18. avgusta, kada je zvanični srednji kurs iznosio 119,2900 dinara za evro, a najniža je zabilježena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+