ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Deutsche Bahn traži mašinovođe u Sloveniji

Objavljeno u POSAO

LJUBLJANA, Deutsche Bahn ove godine planira zaposliti oko sedam hiljada novih radnika.Oglasima su mašinovođe potražili i u Sloveniji.

Kompanija koja je sa 300.000 zaposlenih najveći poslodavac u Njemačkoj, planira narednih godina prosječno zaposliti oko sedam hiljada radnika godišnje. Nove radnike za 500 različitih tipova poslova, traže i van Njemačke.

Tako je ovih dana oglas za zapošljavanje DB-a objavio i slovenački portal mojedelo.com. Početna plata za mašinovođu nakon završenog osposobljavanja iznosi 2.616 evra bruto bez dodataka i stimulacija, što je ispod njemačkog prosjeka koji je u avgustu prošle godine iznosio 3.716 evra bruto odnosno 2.278 evra neto.

Izabrane radnike najprije će zaposliti na dvije godine, a zatim na neodređeno vrijeme. Seebiz

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+