Danas promocija rakije Malinovače u PKS
21.04.2015. / 6:10
BEOGRAD, Rakija Malinovača, koja je rezultat inovacionog projekta pod nazivom “Razvoj novog tehnološkog postupka za proizvodnju rakije od maline”, biće predstavljena danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu.
Promociju nove rakije organizuju PKS, Inovacioni centar Tehnološko-metaloruškog fakulteta iz Beograda i Institut za voćarstvo iz Čačaka, uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, a u okviru aktivnosti pružanja podrške stvaranju proizvoda sa dodatnom vrijednošću u poljoprivredi, afirmisanja inovacione djelatnosti, transfera znanja i tehnologije.
Kako je saopšteno iz PKS, na promociji će govoriti državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Željko Radošević, pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem, Branko Bugarski i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Viktor Nedović.
O razvoju novog tehnološkog postupka za proizvodnju rakije od maline govoriće Radosav Cerović iz Inovacionog centra TMF-a u Beogradu, i profesori Aleksandar Leposavić i Branko Popović iz Instituta za voćarstvo u Čačku, navodi se u saopštenju. Tanjug
Tagovi: malinaprivredna komora srbijerakija
Povezane vijesti
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]