ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Danas o Prijedlogu budžeta za 2011.

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA

SARAJEVO, Dom naroda federalnog Parlamenta na današnjoj sjednici razmatraće Prijedlog budžeta FBiH za 2011. godinu i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta.

Očekuje se da ovaj dom, čiju je legalnost konstituisanja Centralna izborna komisija /CIK/ u četvrtak osporila, prihvati Prijedlog budžeta kojeg je Predstavnički dom Parlamenta juče usvojio u iznosu od 1,699 milijardi KM.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog plana razvojnih projekata u FBiH 2011-2013. godina i Dokument okvirnog budžeta FBiH 2011-2013.

CIK je, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstitutivne sjednice Doma naroda federalnog Parlamenta i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, utvrdio da nisu bili ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda FBiH jer izbori za ovaj dom nisu provedeni u svih deset kantona u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH.

Usvojen je i zaključak kojim se nalaže zakonodavnim tijelima tri kantona koja nisu provela izbore za Dom naroda Parlamenta FBiH – Posavskog, Livanjskog i Zapadnohercegovačkog – da to odmah urade. Predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić objasnila je da ove odluke nisu pravosnažne i da se na njih može uložiti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+