ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Cvijanović: Biće smjena direktora u javnim preduzećima

Objavljeno u PRIVREDA

cvijanovicBANJALUKA, Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će u narednom periodu biti smjena direktora u javnim preduzećima, institucijama, ustanovama, zavodima i agencijama Srpske.

“Suština uspostavljanja funkcionalnijeg sistema nije samo da promijenite određene ljude, već i na koji način se menadžment postavlja prema zahtjevima koje je Vlada ispostavila agencijama, ustanovama i zavodima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Oni koji su počeli da primjenjuju zahtjeve Vlade Srpske, kaže Cvijanovićeva, rade svoj dio posla, a oni koji se ne budu ponašali – na taj način neće moći da budu u upravljačkim strukturama.

Kada je riječ o “Šumama Republike Srpske”, Cvijanovićeva je navela da je Vlada Srpske precizno postavila planove šta želi da postigne u ovom preduzeću, ističući da je rukovodstvo počelo da se ponaša odgovorno i da bilježi pozitivne rezultate poslovanja, prvi put u nekoliko godina.

“Znamo da neki sistemi, poput `Željeznice Srpske`, zahtijevaju puno više intervencija i više vremena da biste ga stabilizovali, kao i reorganizaciju i rekonstrukciju”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona od svih subjekata očekuje odgovornost i da doprinesu svemu onom što Vlada Srpske radi. “Nemoguće je da Vlada i ministri obavljaju svoj dio posla ukoliko to ne prati ista odgovornost svih direktora, posebno onih koji su naslonjeni na rad Vlade”, poručila je Cvijanovićeva.  Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+