ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Crnadak: Razmijenjene note o dodjeli pomoći od 7,5 miliona KM

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i ambasador Kine u BiH Čen Bo razmijenili su danas note o dodjeli bespovratne pomoći kineske Vlade od 30 miliona juana, odnosno oko 7,5 miliona KM, za BiH.

Razmjena nota između Crnatka i Bo uslijedila je nakon Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Kine, koji su danas u Sarajevu potpisali ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i kineski ambasador.

U okviru bespovratne pomoći, koja će biti omogućena potpisivanjem Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji i razmjenom nota, kineska Vlada će obezbijediti opremu za bezbjednosne provjere vrijednosti od 38 miliona juana ili oko 9,5 miliona KM, saopšteno je iz MIP-a BiH.

Oprema će biti obezbijeđena za potrebe Granične policije BiH i biće korištena na međunarodnim aerodromima u BiH.

Ukupan iznos bespovratne pomoći od 38 miliona juana, kolika je i vrijednost opreme, odobren je Nota sporazumom Savjeta ministara i Vlade Kine od 17. septembra 2015. godine u vrijednosti od osam miliona juana, kao i bespovratnom pomoći od 30 miliona juana, koja je obezbijeđena današnjim potpisivanjem Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji i razmjenom nota.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+