ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Crna Gora dobija prvu turističku agenciju za zdravstveni turizam

Objavljeno u TURIZAM

PODGORICA – Prva crnogorska turistička agencija specijalizovana za zdravstveni turizam počeće sa radom 1.marta a njeno sjedište biće u Petrovcu, najavljeno je tokom sjednice na kojoj se raspravljalo o izradi Stategije razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Koordinacioni odbor zdravstvenog turizma Privredne komore Crne Gore iskazao je punu podršku nastojanjima Ministarstva održivog razvoja i turizma te Ministarstva zdravlja da se izradi Strategija razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Članovi Odbora smatraju da je prilikom izrade dokumenta potrebno ujednačiti zakonsku regulativu i utvrditi jasnu podjelu nadležnosti, kako bi se stvorili preduslovi za jači i brži razvoj ove grane i doprinijelo kreiranju novih radnih mjesta. Zatražili su da se u radnu grupu za izradu Strategije uključe predstavnici Koordinacionog odbora.

Na sjednici je usvojen Program koordinacionog odbora za 2018. godinu, raspravljano o projektnom zadatku izrade Strategije zdravstvenog turizma, unapređenju regionalne saradnje u turizmu, te najavljeni skupovi kojima će biti predstavljena naša zemlja kao destinacija zdravlja.

Sjednicu je vodio predsjednik Koordinacionog odbora Vasilije Vlatko Stijepović, a u njenom radu, osim privrednika, su učestvovali potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, rukovodilac Službe za pravne i opšte poslove ove asocijacije Mitar Bajčeta, kao i generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu Ćazim Hodžić.

Predsjednik Koordinacionog odbora, Stijepović je istakao značaj predstojeće izrade Strategije razvoja zdravstvenog turizma i kazao da će ona obuhvatiti presjek stanja u ovoj oblasti, potencijale i očekivane rezultate od njihove valorizacije. On je naglasio, da je od izuzetnog značaja, da za razvoj zdravstvenog turizma postoji čvrsta uvezanost turističkih poslenika, Privredne komore, javne uprave i civilnog sektora.

Generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu, kazao je da će za izradu strategije biti izdvojeno 50.000 eura, te da je u martu ove godine planirano raspisivanje međunarodnog tendera na kojem će biti odabrani nosioci tog posla.

Smatra da će ovaj dokument mnogo doprinijeti razvoju turizma Crne Gore, najznačajnije privredne grane u našoj zemlji.

SEEbiz.eu

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+