ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ćirić i Dulić u fabrici Bratstvo

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA

SUBOTICA, Fabriku vagona “Bratstvo” u Subotici posjetiće sutra ministri ekonomije i životne sredine Srbije Nebojša Ćirić i Oliver Dulić, direktor slovačke firme “Tatravagonka” Aleksej Beljajev i direktor “Željeznica Srbije” Milovan Marković, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.
Fabrika vagona „Bratstvo“ je početkom 2009. godine potpuno obustavila rad, radnici su stupili u štrajk, a tadašnji većinski vlasnik je zbog nemogućnosti organizovanja proizvodnje i sukoba sa radnicima besplatno ustupio svoje akcije državi.

Sredinom 2009. godine, nakon što je država postala većinski vlasnik subotičkog „Bratstva“, Ministarstvo ekonomije obezbjedilo je radnicima posao i redovnu isplatu zarada kroz realizaciju Programa podrške proizvođačima šinskih vozila u 2009. i 2010. godini. Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+