ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Cijene akcija u porastu treći dan zaredom

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Na Wall Streetu su juče cijene akcija porasle treći dan zaredom, zahvaljujući podacima o snažnijem nego što se očekivalo rastu američke privrede, no obim trgovanja ponovo je bio mršav, što pokazuje da su ulagači oprezni zbog kriznih tački u svijetu.
Pozitivno je na ulagače juče djelovao revidirani podatak o 3,1-procentnom rastu američkog bruto domaćeg proizvoda u posljednjem lanjskom tromjesečju, što je više od prethodnih procjena i očekivanja analitičara. Ohrabrile su i poslovne procjene Oraclea o poslovnim rezultatima u tekućem tromjesečju jer taj proizvođač softvera očekuje jačanje potražnje za tehnološkim proizvodima. Najmanje 12 brokerskih kuća odmah je povećalo preporuku i ciljanu cijenu za tu akciju, pa je poskupila 1,6 odsto. Zbog toga su nuklearna kriza u Japanu, sukobi u Libiji, nemiri na Bliskom istoku i finansijski problemi Portugala juče bili u drugom planu.

Ipak, ulagači su na oprezu, na što ukazuje i dalje vrlo mršav promet. Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu vlasnika je juče zamijenilo samo oko 6,5 milijardi akcija, znatno manje od dnevnog prosjeka od 8,04 milijarde. Dow Jones indeks ojačao je juče 50 bodova, ili 0,41 odsto, na 12.220 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,32 odsto, na 1.313 bodova, a Nasdaq indeks 0,24 odsto, na 2.743 boda. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+