ENERGETIKArs.com :: PINTEREST.rs Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Četiri američke banke nisu prošle test izdržljivosti

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA 1 pregleda

VAŠINGTON, Četiri američke finansijske institucije, uključujući banku „Sitigrup“, nisu prošle provjere otpornosti na krizu, saošteno je danas iz Centralne banke Amerike.

U saopštenju se navodi da „Sitigrup“, „Santrast“, „Eli fajnenšel“ i „Met lajf“ nisu uspjele da dokažu da imaju dovoljno kvalitetnog kapitala da se uspješno nose sa eventualnim novim padom aktivnosti u ekonomiji.

„Sitigrup“ je treća najveća američka banka.

Većina od 19 testiranih banaka zadovoljila je postavljene kriterijume, uključujući „Džej Pi Morgan Čejs“ i „Vels Fargo“.

U saopštenju se ističe da su sve testirane banke u mnogo boljoj poziciji nego što su bile nakon finansijske krize 2008. godine.

Američka centralna banka provodi testove izdržljivosti od 2009. godine, ali sada je prvi put objavila rezultate.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+