ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Četiri američke banke nisu prošle test izdržljivosti

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON, Četiri američke finansijske institucije, uključujući banku “Sitigrup”, nisu prošle provjere otpornosti na krizu, saošteno je danas iz Centralne banke Amerike.

U saopštenju se navodi da “Sitigrup”, “Santrast”, “Eli fajnenšel” i “Met lajf” nisu uspjele da dokažu da imaju dovoljno kvalitetnog kapitala da se uspješno nose sa eventualnim novim padom aktivnosti u ekonomiji.

“Sitigrup” je treća najveća američka banka.

Većina od 19 testiranih banaka zadovoljila je postavljene kriterijume, uključujući “Džej Pi Morgan Čejs” i “Vels Fargo”.

U saopštenju se ističe da su sve testirane banke u mnogo boljoj poziciji nego što su bile nakon finansijske krize 2008. godine.

Američka centralna banka provodi testove izdržljivosti od 2009. godine, ali sada je prvi put objavila rezultate.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+