ENERGETIKArs.com :: PINTEREST.rs Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Četiri američke banke nisu prošle test izdržljivosti

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON, Četiri američke finansijske institucije, uključujući banku „Sitigrup“, nisu prošle provjere otpornosti na krizu, saošteno je danas iz Centralne banke Amerike.

U saopštenju se navodi da „Sitigrup“, „Santrast“, „Eli fajnenšel“ i „Met lajf“ nisu uspjele da dokažu da imaju dovoljno kvalitetnog kapitala da se uspješno nose sa eventualnim novim padom aktivnosti u ekonomiji.

„Sitigrup“ je treća najveća američka banka.

Većina od 19 testiranih banaka zadovoljila je postavljene kriterijume, uključujući „Džej Pi Morgan Čejs“ i „Vels Fargo“.

U saopštenju se ističe da su sve testirane banke u mnogo boljoj poziciji nego što su bile nakon finansijske krize 2008. godine.

Američka centralna banka provodi testove izdržljivosti od 2009. godine, ali sada je prvi put objavila rezultate.

Više

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+