ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Čestitke rukovodstvu Fonda PIO za optimalan rad

Objavljeno u OSTALO

fond pio rsBIJELJINA, Predsjednik Upravnog odbora /UO/ Fonda PIO Republike Srpske Milorad Solaković čestitao je danas rukovodstvu Fonda na optimalnom poslovanju, što je prvi put pokazala i revizija.

“Na razloge zbog kojeg je dato mišljenje revizije sa rezervom menadžment nije mogao da utiče”, rekao je Solaković novinarima nakon zasjedanja na kojem je UO Fonda PIO razmatrao izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji finansijskih izvještaja Fonda za 2011. godinu.

Direktor Fonda Mladen Milić pojasnio je da je mišljenje sa rezervom dato isključivo zato što je Fond zadržavao kontinuitet i visinu penzija po koeficijentu 1,06, iako je tadašnji zakon predviđao isplatu penzija u skladu sa raspoloživim sredstvima.

“Od 2012. godine to je ukinito i ta neusklađenost na koju je ukazala revizija već je otklonjena”, rekao je Milić.

On je podsjetio da je revizija za 2011. godinu Fondu dala samo dvije preporuke, dok ih je ranijih godina bilo i po 13.

Druga preporuka je, prema njegovim riječima, da Fond preispita mogućnost za poboljšanje kontrolnih aplikacija u integrisanom informacionom sistemu, što je u toku.

“Revizorski izvještaj je pokazao da su sva knjiženja i sve transakcije obavljene u skladu sa zakonom, da su prihodi i rashodi uravnoteženi, a troškovi smanjeni”, zaključio je Milić. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+