ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bukurešt izvozi koliko i cijela Srbija

Objavljeno u TRGOVINA, VIJESTI IZ SVIJETA

BUKUREŠT, Bukureštanska preduzeća su  u dosadašnjem periodu ove godine izvezla robe u vrijednosti od oko šest milijardi evra, što je blizu godišnjeg izvoza Srbije /5,6 milijardi evra/ ili Letonije /5,5 milijardi evra/.

Od početka januara do 31. oktobra 2010.  godine firme iz Bukurešta izvezle su 4,75 milijardi evra, objavio je dnevnik “Evenimentul zilej”, pozivajući se na podatke rumunskog Zavoda za statistiku.

Preduzeća iz rumunskog glavnog grada izvezla su 15 procenata od ukupnog izvoza Rumunije u tom periodu.  Rumunija je u prvih 10 mjeseci prošle godine izvezla robe u iznosu od 30,3 milijardi evra.

Bukurešt je istovremeno i najveći uvoznik, budući da je u prvih 10 mjeseci prošle godine uvezao robu za 11,4 milijardi evra.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+