ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bugarska: Stopa nezaposlenosti pala na rekordno nizak nivo

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

SOFIJA, Stopa nezaposlenosti u Bugarskoj smanjena je na 7,1 odsto i najniža je u posljednjih sedam godina, podaci su Evrostata.

U Bugarskoj, gdje živi nešto više od sedam miliona stanovnika, u novembru 2016. godine bez posla je bilo 229.000 ljudi, što je za 35.000 manje u odnosu na novembar 2015.

Prosječna stopa nezaposlenosti u EU iznosila je 8,3 odsto.

Prema podacima Evrostata, u EU u novembru je bilo 20,4 miliona nezaposlenih, od kojih gotovo 15,9 miliona u zemljama evrozone, prenose danas bugarski mediji.

Država sa najmanjom stopom nezaposlenih u novembru bila je Češka sa 3,7 odsto, dok je registrovana stopa nezaposlenosti u NJemačkoj iznosila 4,1 odsto.

Najveća stopa nezaposlenosti u članicama EU je u Grčkoj i Španiji. U Grčkoj je u novembru bilo 23,1 odsto nezaposlenih, a u Španiji 19,2 odsto. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+