ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Brojanje para nas čini srećnim!

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA, ZANIMLJIVOSTI

NJUJORK, Američki istraživači tvrde da samo držanje ili razmišljanje o novcu može da oraspoloži ljude, ublaži bol i osjećanje usamljenosti.
Istraživači sa univerziteta u Minesoti i na Floridi tvrde da treba da držimo slike novčanica na monitorima računara, da bi se osjećali manje usamljeno.

Proučavanjem simboličke moći novca, naučnici su došli do zaključka da snažno djeluje na naše emocije.

Jedan eksperiment je pokazao da su osobe koje su uranjale prste u vrelu vodu, a zatim brojale novac, osjećale manju bol od onih kojima je dat običan svežanj papira.

Doktor Roj Baumajster sa Državnog univerziteta na Floridi navodi da bi ljudi prije nego što odu na razgovor za novi posao, na primjer, trebalo da broje novac jer bi im to dalo samopouzdanje, prenose agencije.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+