ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Britanski menadžeri za zamrzavanje najnižih zarada

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Poslovni lideri Britanije zatražili su od vlade da u 2009. godini ne povećava nivo minimalnih plata, sve dok ne dođe do znatnog poboljšanja ekonomske situacije u zemlji.
  Minimalni nivo zarade u Britaniji sada iznosi 5,73 funte (5,95 evra) na čas za odrasle, 4,77 funti za zaposlene starosti od 18 do 21 godine i 3,53 funte za uzrast od 16 i 17 godina, podsjetile su svjetske agencije.
  Povećanje minimalne zarade u 2009, u skladu s porastom u 2008. do kojeg je došlo u oktobru, koštalo bi poslovni sektor 300 miliona funti, a takvo povećanje bi, s obzirom na klizanje Britanije u recesiju, mnoge posustale firme teško mogle da podnesu, ukazala je Britanska privredna komora (BCC).
  “Nemamo ništa protiv podizanja minimalnih zarada u vrijeme visoke zaposlenosti i povoljne privredne aktivnosti”, ukazao je generalni direktor komore Dejvid Frost, “ali, kad se radna mjesta svakodnevno gase i kad je recesija u punom zamahu, nema smisla to činiti”.
  Prema prognozi BCC, do 2010. će u Britaniji bez posla biti tri miliona ljudi.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+