ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Brazda duža za dva odsto

Objavljeno u PRIVREDA

DOBOJ, Na području opštine Doboj tokom proljećne sjetve trebalo bi da bude zasijano 10.183 hektara, što je za dva odsto više u odnosu na prošlogodišnju.

Planirano je da na individualnim imanjima bude zasijano 10.125 hektara ili 99,43 odsto, a na parcelama Zemljoradničke zadruge “Bosnakop” sjetva je planirana na 58 hektara ili samo 0,57 odsto, objavljeno je na sajtu opštine Doboj.

Na 8.058 hektara ili 79 odsto planiranog zemljišta biće zasijan kukuruz, kao tradicionalno najzastupljenija poljoprivredna kultura u proljećnoj sjetvi na dobojskom području.

Krompirom i povrćem biće zasijano 1.710 hektara, jarim žitima 250 hektara, krmnim biljem 140 i sojom 25 hektara zemljišta.

Za ostvarenje planiranog obima proljećne sjetve trebalo bi da bude obezbijeđeno 1.563 tone raznih sjemena, 7.127 tona mineralnog đubriva, 30 tona zaštitnih sredstava i oko 500 tona dizel goriva.

U opštini Doboj, od 34.691 hektara ukupne površine obradivog zemljišta, 27.250 hektara su oranice i bašte.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+