ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bobar banka prodala samo auto-gume i imovinu u Ugljeviku, nekretnine niko neće

Objavljeno u FINANSIJE

BIJELJINA – Bobar banka u stečaju uspjela je danas na licitaciji da proda samo auto – gume i imovinu u Ugljeviku trojici kupaca za oko 12.000 KM, dok za 23 nekretnine koje je ponudila na prodaju nije uspjela da nađe kupca.

Za brojne ponuđene nekretnine velike vrijednosti, a u pitanju su stanovi, poslovni prostori i zemljište na više lokacija u Republici Srpskoj na današnjoj trećoj licitaciji nije bilo zainteresovanih kupaca.

Stečajni upravnik Bobar banke Lazo Đurđević nakon još jedne održane sjednice Odbora povjerilaca  kaže da zajedno sa Odborom pokušava da proda što više pokretne i nepokretne imovine Bobar banke u stečaju.

„Na ovoj sjednici Odbora povjerilaca raspravljalo se i odlučivalo o zahtjevima dužnika koji insistiraju na prolongiranju rokova za vraćanje duga po kreditima. Sve dok se ne riješe sudske tužbe sa zahtjevima za utvrđivanje izlučnog, odnosno razlučnog prava pojedinih povjerilaca, te zahtjevi za obračunavanje kamata u toku likvidacionog postupka, mi ne možemo razmišljati o namirivanju povjerilaca.  Prvo se moraju raščistiti ti odnosi i nakon toga se može ići korak dalje“, kaže Đurđević, ističući da će prodaja pokretne i nepokretne imovine biti nastavljena i u narednim mjesecima.

Istakao je da se licitacije raspisu samo za one nekretnine za koje su riješeni imovinsko – pravni odnosi, što još uvijek nije slučaj sa objektom koji je Bobar banka koristila u Banjaluci.

„Ima još neriješenih imovinsko – pravnih odnosa i zemljišno – knjižnih uložaka. Uglavnom, sve što je dobijeno u izvršnom postupku, već je u fazi prodaje“, kaže Đurđević, ističući da svi dužnici koji nisu u međuvremenu tuženi uredno izmiruju svoje obaveze, dok, s druge strane, ima više od 1.000 tuženih dužnika čije će se obaveze naplaćivati kroz sudske postupke.

CAPITAL: Lj. Lj. 

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+