ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Blokirane obveznice “Kaldera Company“

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA

BANJALUKA, Zbog kršenja Zakona o tržištu hartija od vrijednosti Republike Srpske Banjalučka berza blokirala je trgovanje hartijama od vrijednosti firmi “Kaldera Company“ Laktaši, „Romanijaputevi“ Sokolac, „Farmland“ Nova Topola, „Mikroelektronika“ Banjaluka i „Famos“ Istočno Sarajevo.Резултат слика за kaldera company

Ove firme su dio LISTE blokirana 42 pravna lica čije se obveznice i akcije, odlukom direktora Banjalučke berze, za sada ne mogu kupovati, niti prodavati.

Ove kompanije uporno odbijaju da berzi dostave izvještaje o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja za 2015. godinu, a što su obavezne po Zakonu o tržištu hartija od vrijednosti RS.

Blokada trgovanja njihovim hartijama od vrijednosti će trajati sve dok ne objave izvještaje o reviziji.

Na listi su blokiranih su i akcije brojnih javnih preduzeća: „Vodovod“ Doboj, „Vodovod“ Gacko, „Vodovod“ Gradiška, „Vodovod i kanalizacija“ Novi Grad, „Vodovod i kanalizacija“ Šamac, te veterinarske ambulante i stanice u Doboju, Prijedoru, Čelincu, kao i komunalna preduzeća u Bijeljini i Kozarskoj Dubici.

CAPITAL: S. V.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+