ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

BiH u Pakistan izvozi municiju u vrijednosti tri miliona dolara

Objavljeno u TRGOVINA

BiH u Pakistan izvozi municiju u vrijednosti tri miliona dolaraISLAMABAD – Bosanskohercegovačka kompanija namjenske industrije “Igman” Konjic će izvesti u Pakistan nove količine municije u vrijednosti tri miliona dolara.

Kako je za “Fenu” potvrdio ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević, riječ je o svojevrsnom nastavku saradnje, jer se municija iz “Igmana” još od 2014. godine izvozi u Pakistan.

Ovaj put ugovor je potpisan za nove, veće količine snajperskih metaka 12.7, za čiju je isporuku “Igman” na tenderu nadmašio britanski “Prime Tec produkt”.

Roba treba da bude isporučena do kraja godine putem posredničkih firmi.

“Mi izvozimo ovaj produkt u kontinuitetu od 2014. i nastavit ćemo s time. Nadamo se da će naši napori uroditi plodom i da će pakistansko tržište namjenske industrije biti otvoreno i za druge proizvode firme ‘Igman’ Konjic, ali i proizvode drugih naših firmi, kao što su ‘Pretis’, ‘Binas’ i ‘Pobjeda'”, ističe Makarević.

Dodaje da postoji nekoliko firmi u privatnom sektoru u BiH koje proizvode veoma interesantne produkte, poput specijalnih upaljača koji su opet veoma interesantni za pakistansko tržište i nada se da će i te firme vrlo brzo realizirati poslove i izvoz robe u Pakistan. Fena

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+