ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bez dogovora o vraćanju 48,3 miliona KM Srpskoj

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Radna grupa koju je formirao Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nije danas u Banjaluci postigla dogovor o vraćanju 48,3 miliona KM prihoda od PDV-a za prethodne tri godine  koje Republici Srpskoj (RS) duguje Federacija BiH (FBiH).

Predstavnici FBiH nastavili su sa opstrukcijom i i dalje izbjegavaju izmirenje dugovanja prema Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

Na ovaj način, dodaje se, neodgovoran odnos Vlade FBiH dodatno je poljuljao povjerenje prema UIO BiH i jedinstvenom računu na kome se prikuplja najveći dio ukupnih poreskih prihoda u BiH.

“Ako se u najkraćem roku ne obezbijedi povrat duga od 48,3 miliona KM, Srpska će preduzeti nove mjere da bi sačuvala prihode koji pripadaju njenim građanima i da bi spriječila da oni završavaju na tuđim računima”, poručeno je iz Ministarstva finansija RS.

Nove mjere ne isključuju i razmatranje vraćanja prenesenih nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja iz 2003. godine, ističe se u saopštenju.

Član komisije koju je formirao Upravni odbor UIO BiH iz RS Vladimir Trifković rekao je ranije Srni da je komisija na današnjoj sjednici postigla saglasnost da poravnanje po osnovu dugovanja Federacije BiH Republici Srpskoj po osnovu raspodjele prihoda od PDV-a iznosi 48,3 miliona KM.

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+