ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Besplatno zemljište samo proizvođačima

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Vlasnici malih i srednjih preduzeća u Srbiji od petka imaju mogućnost da od svojih lokalnih samouprava dobiju do 25 ari zemljišta u dugogodišnji zakup po cijeni nižoj od tržišne ili čak bez naknade.

Uslov da se od opštine ili grada dobije parcela je da se preduzeće bavi isključivo proizvodnom djelatnošću, zatim da investitor u roku od dvije godine izgradi objekat na tom zemljištu, a da u roku od pet godina za svaka dva ara zaposli najmanje jednog novog radnika na neodređeno vrijeme. Ukoliko opština bez naknade ili po minimalnoj cijeni dodjeli investitoru parcelu od 20 ari, on mora da zaposli minimum deset novih radnika.

Ovo je rezultat izmjena Uredbe o otuđenju ili davanju u zakup građevinskog zemljišta po cijeni manjoj od tržišne ili bez naknade, koje je u petak usvojila Vlada Srbije na prijedlog Ministarstva prostornog planiranja.
– Zemljište će se davati u zakup na rok do 99 godina, a svi bitni elementi, poput opisa parcele, dužine zakupa biće precizirani ugovorom – kaže Oliver Dulić, ministar za prostorno planiranje. – Ovo je prva od mjera Vlade Srbije za pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, a vjerovatno i jedna od najvažnijih, s obzirom na to da je njima pomoć najpotrebnija oko zemljišta u “start-ap” fazi. U slučaju da investitor ne ispuni ugovorom preuzete obaveze, lokalne samouprave će moći jednostrano da raskinu ugovor o zakupu. Novosti

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+