ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Banjalučki trgovac prošle godine zaradio 6,8 miliona KM!

Objavljeno u FINANSIJE

 

BANJALUKA – Rekordnu zaradu u Republici Srpskoj, od čak 6,79 miliona KM, u prošloj godini ostvario je jedan Banjalučanin baveći se trgovinom, otkriva portal CAPITAL.

Prema podacima Poreske uprave RS najveće prihode u prošloj godini obveznici su ostvarili od samostalne djelatnosti, od kapitala i po osnovu ličnih primanja u bankarskim organizacijama.

Među deset obveznika sa najunosnijim primanjima, čak sedam ih je iz Banjaluke, dva iz Laktaša i jedan iz Bijeljine.

Drugi na listi je takođe Banjalučanin koji je od „kapitalnih dobitaka“ ostvario dohodak od 1,6 miliona KM.

Slijede ga dva Banjalučanina sa po 1,5 miliona KM koji su taj dohodak ostvarili od samostalne djelatnosti, a zatim još jedan Banjalučanin koji je lani inkasirao 1,07 miliona KM od prodaje poslovnih prostora i stanova.

Stanovnik Bijeljine koji je ostvario „dohodak od kapitala“ od 1,04 miliona KM nalazi se na šestom mjestu, a slijedi ga još jedan Banjalučanin sa dohotkom od 1,03 miliona KM koji je ostvario po osnovu ličnih primanja u oblasti bankarstva.

Po osnovu dohotka od kapitala stanovnik Laktaša zaradio je 965.724 KM. Na devetom mjestu je još jedan Banjalučanin sa 880.714 KM koje je zaradio po osnovu ličnih primanja u bankarstvu, a posljednji na listi deset najvećih primanja je stanovnik Laktaša sa 745.427 KM. On je ovaj dohodak ostvario od smostalne djelatnosti odnosno djelatnosti proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača.

CAPITAL: Marina Čigoja

Ključne riječi:  , , , , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (9)

 • za dusmane iz federacije

  Ipak se moze fino zivjeti i zaraditi u nasoj Republiki Srpskoj.

 • Mirko

  Zaključak: bar 10 ljudi u RS nema razlog da bježi u inostranstvo.

 • Milan

  Koji to bankar u BL od ličnih primanja može zaraditi milion maraka.

 • Ja

  Iz ovoga se vidi u koju regiju se najvise ulaze,ni 1 iz hercegovine,podrinje nista,ali bitno je da su dodikovi Laktasi tu i 7 iz Banjaluke,smesno :)

  • banjalučanin

   Misliš da ima bar jedan banjalučanin među ovih 7 iz BL? Za one koji ne znaju, banjalučanin je osoba koja nema drugog zavičaja osim Banje Luke.
   P.S. Banjalučani znaju da se piše i govori: Banja Luka, Banjoj Luci, Banje Luke… Slično kao Novi Sad: “u Novom Sadu”, a ne “u Novi Sadu”.

 • Patriot postenih biznismena

  Svi gore navedeni obaveznici su clanovi vladajucih politickih stranaka, sto govori,, da ako si u politici, poslovi ti cvijetaju,, naravno iz ostvarenih prihoda oni redovno placaju clananrinu SNSD, DNS i SP a to vi neplacate, pa nemozete ni Vi ocekivati posao.

  Ako zelite biti privilegovani, i na vrhu ljestvice morate biti i u vrhu visine placanja clanarine, a ne da se ovako ponasate.

  Ljutite se na nase ,, politicke ,, privrednike i kazete da ovo nije raj na zemlji, pa jeste narode, ko Vam je kriv kad niste sa njima ( osim kad su izbori pod satorima ) , pa nemoj te ni trazit posla a ni privilegije a prihod da ne govorim. Novi marketinski alat se kaze : Budi blizu Predsjednika stranke/ partije sve ces poslove dobit i prihode ce te ravnopravno dijeliti 70 predsjedniku : 30 privredniku. Zar to nije korektno, eee 30 % znas ti koliko je to… a uvijek si im na raspolaganju da zaradis.. A vi idite u javnu kuhinju i öekajte da oni pobijede. Gospodo sto se ne potrudite da i Vi ovako zaradite ? Ha ?

 • Novo

  Prva trojica banjalucana su zaposleni u perionici Novoj banci, tako da izvještaj nije objektivan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+