ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Azijske berze u rastu

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

TOKIO, Akcije na azijsko-pacifičkim berzama danas su porasle nakon što su ulagače ohrabrile vijesti o napretku Japana u spriječavanju nuklearne katastrofe.
Prema posljednjim Bloombergovim podacima, MSCI indeks azijsko-pacifičke regije porastao je 1,3 odsto, bez japanskih tržišta na kojima se danas nije trgovalo zbog praznika. Hongkonški Hang Seng popeo se 1,73 odsto, južnokorejski Kospi 1,13 odsto, a australijski S&P/ASX 200 za 0,35 odsto. Kineski CSI 300 oslabio je pak 0,27 odsto. Među većim dobitnicima danas su bile energetske kompanije poput australijskog Woodside Petroleuma, zahvaljujući rastu cijene nafte na svjetskim tržištima, nakon što su zapadne snage izvele zračne napade na Libiju.

Značajan rast trenutno bilježe i evropske berze. Londonski FTSE 100 ojačao je 1,06 odsto, pariški CAC 40 za 1,74 odsto, a frankfurtski DAX 2,21 odsto. Snažnom rastu DAX indeksa pridonio je Deutsche Telekom, koji je skočio oko 16 odsto, zahvaljujući vijesti da će AT&T od DT-a preuzeti američki T-Mobile za 39 milijardi dolara. Poslovni.hr

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+