ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Azijska tržišta: Oprezna trgovina, dobavljači Applea pod pritiskom

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

TOKIO – Azijski su se indeksi danas zadržali blizu najviših nivoa u posljednjih deset godina, no trgovinom dominira oprez.

Investitore su obradovali novi rekordi na Wall Streetu, a stabilan je i kurs dolara.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,2 posto.

U Tokiju je Nikkei 225 porastao 0,5 posto, a u jednom trenutku dosegnuo je i najviši nivo u mjesec dana. Izvoznici i banke bili su na meti kupaca. Nomura Holdiongs skočio je 2,6 posto,  T&D Holdings podignut je 1,4 posto dok je Mitsubishi UFJ Financial Group u plusu 1,8 posto.

Dolar je porastao 0,1 posto prema jenu pa su atraktivni postali sektori poput proizvođača strojeva, elektroničkih proizvoda i automobila.

Na meti prodaje bili su dobavljači Applea jer su analitičari poprilično skeptilčni prema dometima juče predstavljenih novih uređaja Applea.

Na tržištu vlada oprez jer mnogi upozoravaju da je korekcija neminovna. Posljednji u nizu koji zaziva oprez je milijarder Leon Cooperman, osnivač hedge fonda Omega Advisors koji je izjavio da bi se korekcija mogla dogoditi “uskoro”. Hina

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+