ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Azerbejdžani spremni da ulože milijardu evra u projekte BiH

Objavljeno u FINANSIJE

strana ulaganjaSARAJEVO, Šef diplomatske misije Azerbejdžana u BiH Ismail Jafarov upoznao je danas u Sarajevu ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Ismira Juska sa namjerom Azerbejdžana da u infrastrukturne projekte u BiH uloži milijardu evra.

Iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH saopšteno je da je Jafarov izrazio veliku zainteresovanost azerbejdžanskih kompanija za investiranje u transportnu infrastrukturu u BiH, te izdvojio četiri konkretna projekta – brzi put Lašva-Travnik, tunel “Prenj” na Koridoru “Pet ce”, te dionice Mostar sjever i Mostar jug na auto-putu na Koridoru “Pet ce”.

Kompanije iz Azerbejdžana žele da što prije bude završena administrativno-pravna procedura kada je riječ o ovim projektima i da budu određeni rokovi za realizaciju, a spremni su da rade i na izradi projektne dokumentacije.

Osim ovih projekata, Azerbejdžan je zainteresovan i za sve druge infrastrukturne projekte za čiju su realizaciju zaduženi niži nivoi vlasti i druga nadležna ministarstva u BiH.

Jafarov je čestitao Jusku za donošenje Okvirne strategije transporta BiH.

Jusko je izrazio zadovoljstvo konkretnim ponudama azerbejdžanske strane i naglasio da je izgubljeno mnogo vremena, te da je rad na projektima potrebno maksimalno ubrzati.

On je rekao Jafarovu da je uvjeren da će Ministarstvo komunikacija i transporta BiH i dalje biti spremno na saradnju sa svim potencijalnim investitorima jer veliki infrastrukturni projekti znače i otvaranje novih radnih mjesta i šansu za domaće kompanije. Srna

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+