ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

AT&T preuzimanjem T-Mobilea postaje vodeći operator u SAD-u

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Telekomunikacijski div AT&T objavio je sinoć da je sklopio sporazum o preuzimanju T-Mobilea USA, američke divizije njemačkog Deutsche Telekoma, za 39 milijardi dolara u gotovini i akcijama.
U skladu sa sporazumom, AT&T će platiti 25 milijardi dolara u gotovini, a ostalo u akcijama. Zahvaljujući navedenoj akviziciji, AT&T će Verizon Wirelessu preuzeti poziciju najvećeg mobilnog operatora na američkom tržištu. Međutim, sporazum može naići na razne regulatorske pepreke s obzirom da će smanjiti izbor operatora u SAD-u, odnosno oko 75 odsto tamošnjih korisnika mobilnih mreža ostaće u rukama AT&T-a i Verizona. U AT&T-u procjenjuju da će im za dobivanje odobrenja regulatora možda biti potrebno godinu dana.

Prema Bloombergovim podacima, riječ je o najvećoj akviziciji AT&T-a još od 2006. godine, kada je preuzeo kompaniju BellSouth za 83 milijarde dolara. Takođe, preuzimanje američkog T-Mobilea najveće je u mobilnoj industriji od 2004. godine, kada se Sprint spojio s Nextelom. Inače, Sprint Nextel je neko vrijeme slovio kao potencijalni kupac T-Mobilea USA. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+