ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Amerikanci kupuju AS Romu

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

RIM, Predstavnici grupe američkih investitora doputovali su u Rim na završne pregovore sa UniCredit bankom o kupovini fudbalskog kluba Roma. Grupa investitora iz Bostona spremna je da plati 77 miliona evra za 67 odsto akcija kluba.
“Imam isti san kao i svi navijači Rome, da klub postane jedan od najboljih na svijetu. Želimo da stvorimo ekipu koja će se svake sezone boriti za titulu u prvenstvu Italije, ali i igrati značajnu ulogu u Ligi prvaka”, rekao je izvršni direktor Thomas Di Benedetto za “Gazzettu dello Sport”.

On će pregovarati sa predstavnicima UniCredit banke, koja je prošle godine postala suvlasnik AS Rome preuzevši dug od porodice Sensi koja je prethodno upravljala klubom.

Di Benedetto je rekao da će prvi zadatak novih vlasnika biti da “vrate finansijsku stabilnost klubu”, a potom da “dovedu pet ili šest novih igrača”.

Roma je jedan od italijanskih klubova sa najvećim dugovanjima, a prema navodima “Gazzette” trostruki prvak Italije ove sezone izgubio je 40 miliona evra. Taj minus mogao bi da bude još veći ako se ekipa ne kvalifikuje za Ligu prvaka naredne sezone, prenose agencije.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+