ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ambasada Turske uvezla blindirani mercedes od 750.000 KM

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA – U BiH je u ovoj godini uvezen automobil vrijedan čak 750.000 KM. Riječ je o blindiranom mercedesu S 600, koji je uvezla Ambasada Turske, saznaje portal CAPITAL.

Резултат слика за blindirani mercedes s600

Ovo je ubjedljivo najskuplji uvezeni automobil u BiH u posljednjih nekoliko godina.

Međutim, da luksuzne automobile u BiH ne kupuju samo stranci dokaz je i to da je sarajevska firma SYS Company u vlasništvu Faruka Telibećirevića ove godine uvezla električni automobil “Tesla motors model S” vrijedan 294.153 KM. Na ovu cijenu plaćene su i dažbine od 67.299 KM.

Pored ovih, među najskupljim automobilima uvezenim u BiH u ovoj godini nalaze se i mercedes S500 4MATIC Maybach, koji je koštao 282.559 KM, a na njega su plaćene i dažbine u iznosu od 48.068 KM.

Među najskupljim uvezenim vozilima je i “porše-panamera T” vrijedan 242.252 KM. Za ovaj automobil prilikom uvoza plaćene su dažbine u iznosu od 41.291 KM.

Tu je i još jedan mercedes G 63 AMG vrijedan 233.232 KM na koji su BiH plaćene dažbine od 39.657 KM.

CAPITAL: M. Čigoja  

 

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+