ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Amazon planira pet milijardi dolara za drugo sjedište kompanije

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT, VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Gigant u elektronskoj trgovini Amazon saopštio je danas da planira da otvori drugo sjedište, negdje u Sjevernoj Americi, u kojem će biti 50.000 zaposlenih i za koji će uložiti pet milijardi dolara. 

Amazon traži ponude za projekat, koji je nazvao “HQ2”, i naveo da će prioritet biti gradske oblasti s više od milion stanovnika, prenio je Wall Street Journal.

“Očekujem da HQ2 bude potpuno ravnopravan našem sedištu u Sijetlu”, rekao je osnivač i direktor Amazona Jefff Bezos.

Amazon procjenjuju da je njegovo sjedište u Sijetlu, otvoreno 2010. godine, donijelo dodatnih 38 milijardi dolara investicija lokalnoj ekonomiji.

Viši zvaničnici Amazona će moći da biraju da li će sa svojim timom biti smješteni u Sijetlu ili drugom HQ2 ili u oba, navela je kompanija. Beta

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+