ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Agencija za agrarna plaćanja počinje sa radom do kraja godine

Objavljeno u OSTALO

pare5BANJALUKA, Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske trebalo bi da počne da radi do kraja ove godine, naavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Ova agencija je osnovana kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS radi uspostavljanja jedinstvenog sistema za sva agrarna plaćanja.

“Agencija će, između ostalog, obavljati i poslove uspostavljanja integrisanog sistema kontrole svih plaćanja, uspostavljanja sopstvenog računovodstvenog sistema, obezbjeđenja transparentnosti svih mjera podrške razvoju poljoprivrede i sela, isplata, te usklađivanja procedura plaćanja sa procedurama i pravilima EU”, navedeno je u saopštenju.

Narodna skupština RS usvojila je na posljednjem zasjedanju Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi, kojim je osnovana Agencija za agrarna plaćanja, kao upravna organizacija u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Usvajanje ovog zakona bilo je neophodno radi usaglašavanja sa Zakonom o republičkoj upravi.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+