ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Afrička banka odobrila Keniji 540 miliona dolara

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

NAJROBI, Afrička banka za razvoj (AfDB)  odobrila je zajam od 540 miliona dolara Keniji kako bi se izvukla iz krize nastale zbog međuetničkih sukoba poslije predsjedničkih izbora prošlog decembra.
 Predsjednik Banke Donald Kaberuka izjavio je, objavljujući tu vijest, da se najjača ekonomija u istočnoj Africi polako već izvlači iz krize i prognozirao joj ponovni rast od sedam odsto, možda već ove godine.
 Agencija Rojters podsjeća da je Keniju potresalo etničko i političko nasilje početkom ove godine, posle predsjedničkih izbora čiji su rezultati osporavani. Oko 1.500 ljudi je ubijeno, a više od 250.000 prisiljeno da napusti domove.
 U aprilu je, međutim, posle višenedjeljnih mirovnih pregovora, formirana vlada široke koalicije koja je vratila stabilnost u zemlji.
   “Imam veliku vjeru u Keniju”, izjavio je Kaberuka na konferenciji za štampu u Najrobiju i izrazio uvjerenje da će, ukoliko se farmerima na vrijeme obezbijedi đubrivo i ako se nastavi napredak koji je do sada ostvarila koaliciona vlada, Kenija zadržati, pa možda i nadmašiti privredni rast od sedam procenata.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+