Capital.ba

6000 prijava za multilateralnu kompenzaciju

30.10.2015. / 16:25

индексBANJALUKA, Rok za prijavu obaveza za sprovođenje prve obavezne multilateralne kompenzacije ističe danas.

Do 15.00 oko 6000 poslovnih subjekata je registrovalo pristup Sistemu za multilateralne kompenzacije, od čega je nešto više od 2500 unijelo u obaveze u vrijednosti od 930 miliona KM.

Zbog velikog interesa unos obaveza će biti omogućen i poslije 16 časova. Preduzeća koja ne stignu da unesu svoje obaveze moći će to da urade i iduće sedmice kada će se sprovesti dvije dodatne multilateralne kompenzacije.

Rezultati prve obavezne multilateralne kompenzacije će se sutra dostaviti svim učesnicima koji su kompenzovali svoje obaveze na registrovane adrese elektronske pošte.

Prema Odluci Vlade o organizovanju prve multilateralne kompenzacije (Sl.glasnik RS 74/2015) sva pravna lica iz Republike Srpske koja imaju neizmirene obaveze, koje su dospijele do 01.09.2015. godine, su obavezna da ih prijave za sprovođenje multilateralne kompenzacije.

Sve informacije u vezi sa sprovođenjem prve obavezne multilateralne kompenzacije mogu se naći na internet stranici mlk.blberza.com.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: 6000 prijava za multilateralnu kompenzaciju

    1. zorana

      Pogrešno tumačenje, ovo je bila zakonska obaveza – koja je podrazumevala i kazne. Znači nije se dobrovoljno vršilo prijavljivanje. Dodatno su ljudima komplikovali samu prijavu, pa ne čudi produženje. Kome li je ovo trebalo, pogotovo berza – i danas ažuriralal obrasce….