Capital.ba

23.07.2017. / 16:00

BEOGRAD – Dinar će sutra ojačati za 0,2 posto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji kurs će iznositi 120,3541 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 1,2 odsto nego prije mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 2,6 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao u petak za 0,4 odsto na 103,3171 dinar za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 5,5 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,3 procenta. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 13,4 posto.

NBS je kupila od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu ukupno 640 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrijednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone bila je 14. jula, kada je kurs iznosio 120,1233 dinara za evro, a najniža je zabilježena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!