ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

220 žena ima šansu da dobije posao u IT

Objavljeno u OSTALO, TELEKOMUNIKACIJE i IT

BEOGRAD, Za prekvalifikacije i obuku žena u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija odobreno je na konkursu 9 projekata za koje je izdvojeno 14.800.000 dinara. 

To je rečeno prilikom nedavne dodele ugovora o realizaciji tih projekata.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, rekla je prilikom dodjele ugovora nevladinim organizacijama za obuku da je program iniciran kako bi se doprinelo razvoju digitalizacije.

Matić je istakla i da je digitalizacija u programu nove Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, prepoznata “kao stub savremenog razvoja društva i ekonomije”.

“Smatramo da je uslov ubrzanog procesa digitalizacija, razvoj ljudskih kapaciteta, podizanje digitalnih kompetencija i digitalno opismenjavanje”, rekla je Matić, a saopštilo resorno ministarstvo.

Dodala je da je program pokrenut i kako bi se podstakla rodna ravnopravnost u ovom sektoru, što je jedan od prioriteta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju.

“IKT obuke žena su pokrenute i sa ciljem da damo doprinos društvenom i ekonomskom osnaživanju žena”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, moguće je da 220 polaznica prekvalifikacija dođe do posla u IT sektoru nakon završenih obuka. Beta

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+