ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

„Kristalna prizma” uručena najboljima u oblastima finansijskog sektora

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, Kristalna prizma, prestižna nagrada konsultantske kuće za istraživačko-razvojne usluge i konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i regionalnog poslovnog magazina “Prizma”, na svečanoj ceremoniji u hotelu Holiday Inn je u svom desetom jubilarnom rangiranju, dodijeljena najuspješnijima iz oblasti bankarstva, društava za osiguranje, mikrokreditnih organizacija, kao i najuspješnijim menadžerima iz navedenih segmenata finansijskog sektora.

Prema izboru poslovnog magazina “Prizma”, Kristalna prizma za 2010. godinu je dodijeljena u šest kategorija.

Na osnovu rezultata poslovanja u posmatranoj godini, Kristalna prizma za najbolju banku u BiH dodijeljena je UniCredit bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu za najbolju banku direktoru UniCredit bank d.d. gospodinu Berislavu Kutle uručio je član predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najbolje društvo za osiguranje u BiH je Sarajevo osiguranje d. d. Sarajevo. Priznanje direktoru Sarajevo osiguranja Midhatu Terziću uručio je gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen.

Najbolja mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka. Kristalnu prizmu u ime ovog MKD-a preuzeo je pomoćnik direktora Braco Erceg, a nagradu je uručio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Denis Zvizdić.

Najuspješniji menadžer banke u BiH za 2010. godinu je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu uručio je guverner Centralne banke Kemal Kozarić.

Najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH za 2010. godinu je Midhat Terzić, generalni direktor Sarajevo osiguranja d. d. Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Najuspješniji menadžer u mikrokrednitnom sektoru u BiH za 2010. godinu je Sadina Bina, generalni direktor MKF EKI Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je federalni Ministar financija Ante Krajina.

Ove godine su dodijeljene i dvije plakete za poseban doprinos:
Fejsalu Hrustanoviću, direktoru Triglav BH osiguranja d. d. Sarajevo, za izuzetan doprinos i angažman u razvoju industrije osiguranja u BiH. Plaketu je uručio direktor konsultantske kuće Revicon d.o.o. Sarajevo Marin Ivanišević.
Mirsadu Milaviću, generalnom direktoru MKF Sunrise Sarajevo, za izuzetan doprinos i angažman u razvoju mikrokreditnog sektora u BiH. Plaketu je uručio prof.dr. Mirko Puljić.

Dodjeli nagrada je prethodio i okrugli sto na temu “PRETPOSTAVKE I OGRANIČENJA RAZVOJA FINANSIJSKOG SEKTORA U BOSNI I HERCEGOVINI”, koji je okupio eminentna imena iz oblasti bankarstva, osiguranja i mikrokreditiranja, ali i predstavnike akademske zajednice, preduzetnike, ekonomske praktičare i teoretičare. Moderator okruglog stola bio je prof. dr. Mirko Puljić.

Osvrt na ekonomsku situaciju, pretpostavke i ograničenja razvoja finansijskog sektora u BiH iznio je guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić. Pretpostavke i ograničenja razvoja  sektora bankarstva, osiguranja i mikrokreditnih organizacija u BiH izložili su Berislav Kutle, predsjednik Udruženja banaka BiH, Samir Omerhodžić, direktor Agencije za osiguranja u BiH, Braco Erceg, član Upravnog odbora Udruženja mikrofinansijskih organizacija u BiH i Božana Šljivar, direktorica Agencije za osiguranje RS.

Konsultantska kuća Revicon putem projekta “Kristalna prizma”, kojeg organizira posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina “Prizma”, je i ove godine željela dati svoj doprinos u jačanju poslovnih aktivnosti, ali i u stvaranju pretpostavki za daljnji napredak u BiH. Sam projekat je u ovoj godini obilježio svoje deseto jubilarno izdanje i kroz prethodnu deceniju je primjetan njegov konstantan napredak te sve veće interesovanje struke, medija, samih učesnika na finansijskom tržištu, ali i šire javnosti.

Osnovni cilj bio je i ostao pružanje pouzdanih, stručnih i korisnih informacija koje su od velikog značaja za same učesnike na finansijskom tržištu, korisnike njihovih usluga, privredne i vanprivredne subjekte, vladine institucije, investitore, potencijalne i postojeće partnere.

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+